Minder administratie meer tijd voor persoonlijke aandacht.

Bij FrisFacilitair ontwikkelen en investeren we continue. In nieuwe vormen van dienstverlening, in de relatie met onze klanten en samenwerkingspartners én in onze FrisMedewerkers. Er is veel aandacht voor ontwikkeling en er wordt veel aandacht besteed aan (interne) communicatie.

In dat kader wilde wij een beter inzicht in de planning zodat we nog sneller en duidelijker kunnen communiceren. Ook wilde wij het makkelijker maken voor de collega’s op de weg om de exacte werktijd en reistijd te registreren. Maar uiteindelijk vonden wij het belangrijk dat het voor de Rayonleiders eenvoudiger zou worden om de planning, verlof en de gewerkte uren van medewerkers te accorderen. Minder administratie betekent meer tijd voor persoonlijke aandacht.

Appreo was daarvoor de best passende oplossing. Daarbij was het belangrijk dat de oplossing gedragen werd door de gehele organisatie. Mede door het uitstekende teamwork tussen Appreo- en het team van FrisFacilitair is dit succesvol verlopen.

Nieuwe wasmachines en -drogers voor FrisWasserij

Bij FrisFacilitair investeren we continue. In nieuwe vormen van dienstverlening, veilig en milieubewust werkmateriaal, in onze medewerkers, in de relaties met onze klanten én met onze samenwerkingspartners.

Recent is onze FrisWasserij uitgerust met gloednieuwe wasmachines en -drogers. Dat vinden wij, zeker in deze tijd, heel erg bijzonder. Tijdens de oplevering werd ook maar weer eens duidelijk hoe bijzonder de samenwerking tussen Miele, Diversey en FrisFacilitair is. En van zulke berichten worden wij natuurlijk erg gelukkig:

Gerald Luiken, Miele Professional: Sinds de opening van de Friswasserij in 2006 is Miele Professional trots om leverancier van de wasautomaten en drogers te mogen zijn. In goede samenwerking met Diversey dragen wij bij aan ‘een schoon wasproces’. Na 15 jaar trouwe dienst zijn recent de wasautomaten en drogers vervangen. Wij bedanken FrisFacilitair voor het in ons gestelde vertrouwen en zijn blij met de samenwerking, die ik persoonlijk als zeer prettig ervaar. Miele, Diversey en FrisFacilitair zijn een goed team!

Martijn Droog, Diversey: Diversey heeft, in samenwerking met Miele de nieuwe professionele 24 kilo wasmachines geprogrammeerd in de FrisWasserij. Op deze manier bieden wij ondersteuning in het duurzame proces en de dosering wat positief bijdraagt aan het milieu. Trots dat we al ruim 20 jaar vaste partner zijn van een fantastische organisatie als FrisFacilitair op het gebied van duurzame hygiëne oplossingen. Met de kwaliteit van Miele & Diversey kunnen we weer geruime tijd vooruit.

FrisFacilitair Academy: Samenwerking Discovery College

Als het nog niet bestaat, dan zorgt FrisFacilitair dat het er komt. Het is één van de gouden regels binnen onze organisatie. Dat geldt voor onze dienstverlening, de producten, de ontwikkeling van onze collega’s én toekomstige medewerkers binnen de branche. Wij zijn doeners. Met ons hart, hoofd en onze handen.

En juist daarom is het zo’n succes: De FrisFacilitair Academy. Een facilitaire opleiding voor leerlingen van het Discovery College waar praktijk en theorie perfect in balans zijn. De opleiding en trainingen vinden plaats in de door school beschikbaar gestelde ruimtes. Zo kunnen de leerlingen, binnen hun vertrouwde omgeving, wennen aan het ‘werken en leren’. Wij leren hen alles over schoonmaak, facilitaire dienstverlening, hospitality, hygiëne en wat hen te wachten staat als zij de arbeidsmarkt gaan betreden. Op maat, in hun eigen tempo, mét een erkend vak diploma!!

De samenwerking tussen FrisFacilitair en het Discovery College is bedoeld om leerlingen binnen een rooster vakinhoudelijk op te leiden richting, waarbij er gezamenlijk gedurende het traject (schooljaar) gekeken gaat worden naar mogelijkheden tot stage of uitstroom. Dit sluit perfect aan bij de wijze waarop het Discovery College vorm en inhoud geeft aan de visie van de school; leerlingen voorbereiden op een passende, waardevolle arbeidsplek of betekenisvol vervolgonderwijs.

We bedanken het Discovery College voor het vertrouwen en kijken vol enthousiasme uit naar een mooie samenwerking.

Nieuwe samenwerking: Laundr kiest voor FrisFacilitair!

Ook tijdens de COVID-19 periode hebben wij binnen de wasserij van FrisFacilitair waszakken vol met beschermde kleding gereinigd die dagelijks door het zorgpersoneel wordt gedragen. Omdat zij in aanraking zijn geweest met coronapatiënten vraagt dat om een specifieke aanpak. Dat soort vraagstukken inspireren ons juist om met nieuwe oplossingen te komen. Met positief resultaat: door ons snelle schakelen en het specifieke was proces is het ons gelukt om de bedrijfskleding veilig en binnen een zeer korte periode vakkundig te reinigen waardoor de kleding op deze wijze hergebruikt kan worden.

Ons team heeft er een behoorlijke klus aan gehad maar het was het meer dan waard. Wij zijn Laundr zeer dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen! En om dan als bedankje ook nog eens gebak te krijgen, maakt het geheel compleet. Bedankt, Jeroen!

Dag van de schoonmaker

Vandaag is het de dag van de schoonmaker en worden alle schoonmakers van Nederland in het zonnetje gezet.

De afgelopen periode is maar weer eens extra duidelijk geworden hoe belangrijk ons werk is. We zijn trots op onze collega’s die zich dagelijks inzetten voor de klant, de schoonmaakbranche én voor FrisFacilitair.

Speciaal voor alle medewerkers van FrisFacilitair heeft onze directeur, Corine Vermeij, daarom een persoonlijke boodschap.

Sociaal jaarverslag 2019

Traditiegetrouw kijken wij rond deze periode even in de achteruitkijkspiegel. Door verantwoording af te leggen over o.a. de sociale activiteiten in de vorm van een Sociaal Jaarverslag. Bijzondere mensen, bijzondere verhalen. We blikken terug en laten je soms vooruitkijken. Maar wie had kunnen bedenken dat 2020 er zo uit zou gaan zien…

Met een dubbel gevoel en met gepaste trots presenteren wij het Sociaal Jaarverslag van 2019.

Ik hoop dat het u inspireert, dat het u even terugbrengt naar de fijne tijd vóór de coronacrisis en dat het u, net als ons, hoop geeft op betere tijden.

Download hier het Sociaal jaarverslag 2019

Extra maatregelen i.v.m. coronavirus

COVID-19 (Coronavirus) houdt de wereld in haar greep. Ook in Nederland heeft onze regering inmiddels een aantal maatregelen genomen om verdere verspreiding van dit virus tot een minimum te beperken.

Goede hygiëne is daarbij een absolute voorwaarde. Via velen van u vernemen wij hoe u daar in uw bedrijf of instelling op dit moment ook zelf mee om gaat. Ook bij FrisFacilitair kent de gezondheid van onze medewerkers en u als relatie onze hoogste prioriteit.

De extra maatregelen kunt u hieronder downloaden.

Download Extra Maatregelen Coronavirus

1 van de 100 werkgevers met een sociaal hart

Televisiemaker en bekende Rotterdammer Sander de Kramer is op zoek naar 100 werkgevers met een sociaal hart. Hij gaat samen met WSP Rijnmond de uitdaging aan om binnen een half jaar in de regio Rijnmond minstens 100 werkgevers met een sociaal hart te vinden. Dit initiatief kunnen wij bij FrisFacilitair alleen maar omarmen. Naast Feyenoord, Albert Heijn, Erasmus MC, Stedin, Home Instead en RET, heeft Corine Vermeij daarom op 19 februari 2020, samen met Sander en wethouder Moti (Werk, Inkomen en Nationaal Programma Rotterdam Zuid), een intentieverklaring getekend om de eerste werkzoekenden aan een baan te helpen. Een mooie aftrap van deze challenge! Bekijk HIER de oproep van Sander!

Sociaal jaarverslag 2018

Met trots presenteren wij het sociaal jaarverslag van FrisFacilitair over het jaar 2018. Het verslag benadrukt het belang dat FrisFacilitair hecht aan haar voornaamste doel: de medewerkers. Trots is een regelmatig terugkerend thema in het verslag. Ook geeft het verslag, in de breedste zin van het woord, een inkijk in onze organisatie. In deze uitgave leest u o.a. over de activiteiten waaruit de maatschappelijke betrokkenheid van ons bedrijf blijkt.

Download hier het Sociaal jaarverslag

Geslaagd!

Wie denkt dat kennis duur is, vergist zich in de kosten van onwetendheid.  Wij geloven in ontwikkeling. Ontwikkeling leidt tot bloei wat onlosmakelijk verbonden is met groei. Groei van onze medewerkers betekent een gezonde groei van onze organisatie. Deze week hebben vijf collega’s hun ‘Basisopleiding Schoonmaken’ succesvol afgerond. En daar zijn we super trots op!

Social Impact Award: Stemt u op ons?

Met een sterke betrokkenheid en een verbindende werkwijze creëren wij kansen voor talent met een afstand tot de arbeidsmarkt en begeleiden ze succesvol naar passend, waardevol werk. Die waarde is op verschillende manieren uit te drukken. Werk heeft een belangrijke betekenis in een mensenleven is daarmee van onschatbare waarde. Economische onafhankelijkheid, identiteit, levensinvulling en sociaal contact. Weten dat je participeert in de samenleving, dat maakt ons werk bijzonder.

We zijn daarom extra trots dat we genomineerd zijn door Baanbrekend Drechtsteden voor de Social Impact Award. Vind u dat wij deze titel verdienen? Stem dan op ons door op onderstaande afbeelding te klikken. Alvast bedankt!
(Helemaal naar beneden scrollen > Klik op de button STEMMEN > Kies voor 11 FrisFacilitair)

De verbinding met de regio

FrisFacilitair is zichtbaar en actief in de regio om op deze manier, samen met de gemeenten, nog meer mensen vanuit de Sociale Werkvoorziening en de Participatiewet, binnen deze diverse regio’s naar passend werk te kunnen begeleiden.

We zijn dan ook trots op de prestatie dat er vorig jaar zeker 40 talenten vanuit de Participatiewet zijn ingestroomd naar passend werk waarin zij, zowel persoonlijk alsook binnen onze dienstverlening, kunnen ontwikkelen. Dit hebben we kunnen realiseren door een actieve en duurzame samenwerking met o.a. de gemeenten binnen de Drechtsteden en de BAR-Organisatie.

Met een portefeuille waar thema’s als Werk en Inkomen, Zorg en Welzijn, Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid, Onderwijs en Educatie centraal staan, kan het niet anders dan dat Corine, ons allereerste Sociaal Jaarverslag, persoonlijk heeft overhandigd aan Wethouder Peter Heijkoop.

Social Impact Awards 2018: Wij zijn genomineerd!

Baanbrekend Drechtsteden nomineert ondernemingen die laten zien dat een gezonde bedrijfsvoering prima samen kan gaan met het begeleiden naar werk van mensen met een beperking. Ook dit jaar zijn wij genomineerd en natuurlijk willen we deze nominatie gaan verzilveren. Volg ons op social media en volg onze reis naar de eindstreep.

Samenwerking Laura Vrij | Capital V

Wij geloven in groei, ontwikkeling en de kracht van samenwerken. Met trots presenteren wij dan ook onze samenwerking met Laura Vrij | Capital V. Zij zal vanaf heden onze organisatie ondersteunen op het gebied van PR en Communicatie. Als je onderneemt met passie en vanuit je hart is het namelijk wel eens lastig om in woorden over te brengen met welke mooie dingen we allemaal bezig zijn. Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen, activiteiten, vacatures en succesverhalen.

Social Impact Award

Op 14 november jl. werd voor de eerste keer de Social Impact Award uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de Werkgeversbijeenkomst ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’ van Baanbrekend Drechtsteden. Met de Social Impact Award zetten ze de ondernemer met de grootste maatschappelijke relevantie in het zonnetje. FrisFacilitair is met 20 maatschappelijke bedrijven genomineerd en wij hebben allen een bokaal gekregen om ons te motiveren en in te blijven zetten voor ons maatschappelijk werk!

FrisFacilitair bij Lifestyle Experience op RTL4

Heb je FrisFacilitair gisteren gezien bij Lifestyle Experience op RTL 4? Wij horen graag je reactie! Het programma gemist, geen probleem, klik hier voor de link naar ons tv- interview bij twee van onze klanten: Pelican Rouge en Ooglaser Centrum Drechtsteden.

Opnames Lifestyle Experience

Er zijn opnames gemaakt voor het tv-programma Lifestyle Experience bij twee van onze klanten: Pelican Rouge en Ooglaser Centrum Drechtsteden.

Bij Pelican Rouge is het reinigen van de machines in de productieruimte en de kantoor schoonmaak in beeld gebracht. Bij Ooglaser Centrum Drechtsteden is het specialistische reinigen binnen een OK en behandelruimtes opgenomen.

Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat, dit kunnen jullie zien op zaterdag 8 oktober a.s. bij de uitzending van Lifestyle Experience op RTL 4.

FrisFacilitair en Hazet leggen op ISSA Interclean 2016 overeenkomst vast

Hazet is verheugd te vermelden dat de samenwerking met FrisFacilitair is geformaliseerd. Op de ISSA/ Interclean 2016, hebben Wanda van ’t Veer (Hazet) en Corine Vermeij (FrisFacilitair) onder het genot van een glaasje champagne hun handtekening gezet onder een meerjarig samenwerkingscontract.

FrisFacilitair “Best presterende werkgever”

FrisFacilitair is een Social Joint Venture in eigendom van ACI-groep en Drechtwerk. Het bedrijf biedt in de Drechtsteden en omgeving een breed pakket aan facilitaire diensten bij gemeenten en bedrijfsleven. FrisFacilitair biedt als sociaal betrokken onderneming vanuit haar missie mensen iedere dag een schone woon- en werkomgeving. Dit geldt voor de klanten, maar ook voor de medewerkers. FrisFacilitair staat voor “iedere dag een schone start”.

De prestaties van FrisFacilitair blijven niet onopgemerkt!

Elke jaar worden door de Nationale Business Succes Award Instituut de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches gevolgd en waar relevant genomineerd voor de Nationale Business Succes Award. Vanuit deze achtergrond is FrisFacilitair dit jaar genomineerd als “Best presterende ondernemer” in de schoonmaakbranche. FrisFacilitair biedt mensen met een kwetsbare arbeidspositie een dagelijkse structuur en een duurzame werkplek in een reguliere werkomgeving. Een gewoon bedrijf met een sociaal hart, waarbij passend werk voor een brede doelgroep wordt gezocht en gevonden. Het betreft een facilitair bedrijf dat een hoge standaard voor wat betreft de kwaliteit van dienstverlening nastreeft. Wij bieden onze medewerkers de kans om zich te blijven ontwikkelen. Vanuit deze achtergrond hebben wij mede geïnvesteerd in een nieuwe SVS-tool, waarbij medewerkers hun leven lang kunnen leren en kennis blijven behouden. Dit draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Er is daarbij vervangend werk beschikbaar voor medewerkers die tijdelijk minder ingezet kunnen worden in eigen werk. FrisFacilitair heeft een trouwe klantenkring die onze medewerkers de kans bieden om overdag op de werkvloer zichtbaar hun werk te kunnen doen. Dat maakt FrisFacilitair een speciaal bedrijf met mooie mensen!

21 mei uitzending Arbeidsmarkt Awards SBS6

Wij zijn genomineerd voor de Arbeidsmarkt Awards 2016, de grootste werkgeversprijs van Nederland! De prestigieuze prijs wordt dit jaar uitgereikt door ex-premier Jan Peter Balkenende.

O.a. ons interview wordt zaterdag 21 mei om 16.05 uur op SBS6 uitgezonden en de herhaling op zondag 22 mei om 11:30 uur op SBS6.

FrisFacilitair breidt specialisme uit

Afgelopen vrijdag heeft docent Filiz Ozdogan aan drie van onze medewerkers het diploma Vakopleiding Schoonmaken Operatieafdelingen uitgereikt.

Wij zijn super trots op onze medewerkers. Door deze vakbekwaamheid kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Ook biedt dit voor FrisFacilitair de mogelijkheid om in de gezondheidssector onze werkzaamheden verder te ontwikkelen.

FrisFacilitair behaalt trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Vanaf 1 maart 2016 zijn wij een PSO-gecertificeerd bedrijf. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat FrisFacilitair niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

Waarom de Prestatieladder Socialer Ondernemen?

Wij vinden sociaal ondernemen niet meer dan normaal: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de werkvloer. Het kabinet werkt aan verschillende maatregelen en wetten om de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen in de samenleving te verhogen. Overheid, organisaties en bedrijven creëren samen mogelijkheden zodat zij duurzaam integreren. Om Socialer ondernemen te stimuleren heeft TNO, samen met stichting PSO-Nederland, Start Foundation en andere (MKB)organisaties uit de praktijk, het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontwikkeld. De PSO is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke norm voor Socialer ondernemen.

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is een (h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen. Meedoen biedt voordelen voor iedereen. Meer organisaties creëren kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én de sociale identiteit van de deelnemende organisatie wordt zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten.

Hoe werkt de PSO?

PSO heeft vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Er wordt gemeten hoe organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties als het gaat om het duurzaam bieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.